Koop mijn nieuwste boek en steun Saifi Beirut!

Lekenprediker
3 min readMar 7, 2021

--

Spark of Hope for Saifi Beirut! — Op de foto Rana Al-Dirani (foto door: Daisy Mohr)

Op 22 augustus 2020 stond in dagblad Trouw een artikel van Daisy Mohr over de wanhopige situatie na de grote explosie van 4 augustus 2020 in Beiroet (Libanon). Er stond een foto bij van een vrouw die op de ruïnes stond van wat ooit haar internationale talenschool was: Saifi Institute for Arabic Language (www.saifiarabic.com). Een bruisende plek voor internationale studenten van over de hele wereld, die niet alleen een plek vonden om te leren, maar ook een plek om te ontmoeten, te drinken, te eten, te verblijven en te genieten in het aangesloten café-restaurant en hotel en werk te geven aan zo’n 50 mensen, die hiermee weer hun families konden ondersteunen. In een paar seconden was 12 jaar hard werken was in één klap helemaal voorbij …! Geen schoolgebouw, geen huis, geen auto, geen werk, niets! Gelukkig waren er geen doden te betreuren bij haar familie en personeel, maar helaas wel gewonden. Deze foto en haar persoonlijke verhaal raakten me diep in mijn hart en spoorden me aan om te informeren of hulp gewenst was. De vrouw op de foto heeft een naam: Rana Al-Dirani (39 jaar oud). Via LinkedIn ben ik met haar in contact gekomen. Een moeder met twee jonge jongens en een hart voor haar bedrijf en haar medewerkers. Ik stelde haar de simpele vraag: “Kan ik helpen?” En ja, dat kunnen we! Als je Rana eenmaal hebt ontmoet, zul je haar aanstekelijke enthousiasme ervaren, haar drive om te overleven, te herstellen en vooral: elke sprankje hoop aan te grijpen om haar toekomst en die van haar bedrijf en personeel weer op te bouwen. Zoals ze zelf zei: “Ik heb altijd vonken van hoop gehad in de afgelopen maand! Soms had ik er een gebrek aan, maar het kwam altijd terug. “ Wat een positieve mindset! Een sterke (zaken) vrouw en een mooi voorbeeld van vrouwelijk leiderschap in moeilijke tijden. Niet haar hand ophouden voor een donatie om vandaag te overleven, maar iemand met een duidelijke visie en doel in het leven om morgen te bereiken.

Situatie na de explosie

Rana’s wens was om een crowdfunding campagne te starten om de school als eerste stap online weer tot leven te wekken. Luister hier naar haar persoonlijke oproep. Deze campagne is onlangs gestart en uw hulp is meer dan nodig! Graag koppel ik ook mijn persoonlijke werk aan deze actie.

Onlangs heb ik een nieuwe bundel met columns, getiteld ‘Vijftig reflecties’ uitgegeven. De columns zijn eerder in het Noordhollands Dagblad in de periode 2014–2018 gepubliceerd. Zoals de trouwe lezers inmiddels waarschijnlijk al weten, ben ik altijd op zoek naar de relevantie van geloof in het leven van alledag. Vandaar dat ik in deze bundel heb om elke column te verbinden met een passend bijbelfragment. Hieruit blijkt dat woorden uit ver vervlogen tijden ook nu nog steeds wat te zeggen hebben in ons leven in de 21e eeuw.

Van elk verkocht boek dat direct bij mij besteld wordt gaat van de paperback €5,= en van het e-book € 2,50 naar deze crowdfunding campagne voor Saifi Beirut! U weer nieuw leesvoer en Rana en haar familie en medewerkers een sprankje hoop! Ik reken graag op u!

Bestelinformatie:

Paperback | ISBN: 9789464189582 | 108 pagina’s | Prijs: € 16,49. Bestel direct hier!

E-book | ISBN: 9789464189599 | Prijs: € 6,00. Bestel direct hier!

Uitgebreide informatie over deze crowdfunding campagne Spark of Hope for Saifi Beirut! is via deze link te vinden. Uiteraard een directe donatie via deze weg is ook zeer gewaardeerd!

Bij voorbaat dank, mede namens Rana Al-Dirani!

Reinier van Markus

www.lekenprediker.nl

Binnenin de school
Buiten de school

--

--